Skip to content

National Media Coverage 2012

Please see below for a selection of media coverage in Danish media in 2012.

Media Coverage 2012

 

Thorning-Schmidt åbner Global Green Growth Forum

Oktober 9, 2012 Effektivt Landbrug

Danmark er for anden gang vært for en stor international konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum (3GF) i Moltkes Palæ i København. 3GF åbnede i går med et indlæg af blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og konferencen fortsætter i dag. 200 repræsentanter fra både regeringer og virksomheder fra hele verden vi i de to dage mødes for at finde nye måder, hvorpå den offentlige og den private sektor sammen kan fremme grøn vækst.

Interview: Krisen er et problem for den grønne omstilling

Oktober 17, 2012 Politiken, 3. sektion, side 8, 9.

Selv om mange virksomhedsledere forstår nødvendigheden af miljømæssig bæredygtig produktion, er der lang vej igen, før det for alvor slår igennem i praksis, […]. Den vurdering kommer fra Georg Kell, chef for FN’s Global Compact, verdens største frivillige bæredygtighedsinitiativ for erhvervslivet. […] Han har ledet Global Compact siden stiftelsen i 2000 og var i sidste uge i København i forbindelse med Global Green Growth Forum og Sustainia, der begge er internationale fora for grøn omstilling.

Den store omstilling kan ikke stoppes – men forhales

Oktober 10, 2012 Information, 1. sektion side 6, 7.

En mur af lobbyisme. At gennemføre den grønne omstilling er ikke en valgmulighed. Det er den eneste mulighed i dag. Sådan nærmest råber OECD’s generalsekretær, den karismatiske mexicanske økonom Angel Gurria, fra scenen i Moltkes Palæ i København. Han taler på førstedagen af konferencen Global Green Growth Forum, der har samlet 250 regeringsrepræsentanter, direktører for store virksomheder og folk fra internationale organisationer og institutioner til to dages drøftelser om grøn vækst. Initiativtagere er for andet år i træk den danske regering, Sydkorea og Mexico, nu også i alliance med Kina, Kenya og Qatar. […] Gennem konferencen synes tre konklusioner at udkrystallisere sig: Der er et stigende antal virksomheder, som har forstået nødvendigheden af at stille om og faktisk er i fuld gang med det. Der er desværre endnu flere, som ikke har, og der er en hel del, som kæmper aktivt imod.

Handelsminister jagter grøn frihandelsaftale

Oktober 8, 2012 Jyllands-Posten, 3. sektion side 4.

Vindmøller, solceller andre grønne energiprodukter, der sælges toldfrit over landegrænser i hele verden. Det er en vision, som handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) gerne ser omsat til virkelighed. Ikke mindst fordi en grøn frihandelsaftale gemmer på 8.000- 10.000 danske job, lyder det med henvisning til opgørelser fra Danmarks største erhvervsorganisation, DI. Den helt store globale mulighed i øjeblikket er at sikre en grøn frihandelsaftale for vedvarende energi, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau. Meldingen kommer samtidig med, at Danmark indtager værtsrollen for den kommende uges såkaldte Global Green Growth Forum (GGGF), hvor ledere fra regeringer, virksomheder internationale organisationer samles for at diskutere, hvordan det offentlige og private virksomheder kan finde fælles fodslag omkring og omstillingen til en grøn økonomi.

Eksperter: Fint at få Kina med i vækstforum

Oktober 7, 2012 Politiken. 1. sektion side 13.

Kina er blevet partner i det globale forum for grøn vækst, 3GF, som Danmark tog initiativ til i fjor. 3GFs årlige møde begynder i dag i København.

Kinas viceenergiminister, Liu Qi, er blandt åbningstalerne, når omkring 250 repræsentanter for en række lande, virksomheder, tænketanke og internationale organisationer i morgen formiddag samles i Moltkes Palæ i København for at diskutere grøn vækst. Kina er nemlig gået ind som partner i den blot halvandet år gamle institution, Global Green Growth Forum – 3GF – der skal fremme offentlig-privat samarbejde om grønne løsninger, ikke mindst inden for energi. Man skal ikke undervurdere betydningen af, at Kina nu går med. Jeg tror, at Kina er ved at få øjnene op for Danmarks potentiale, når det gælder den grønne dagsorden, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF), hvis ministerium huser 3GF’s sekretariat. […]

Udenrigsminister Villy Søvndal lægger […] ikke skjul på, at […] Danmark gerne vil have de store vækstøkonomier med. Men han lægger også vægt på, at Kenya og Qatar er gået ind som partnere. Det er vigtigt, at 3GF, som Sydkorea og Mexico har været med i fra begyndelsen, er internationalt bredt. […]

Og der ligger 11 konkrete offentlig-private partnerskaber, som vil blive lagt frem her i København, så det er ikke bare snak, siger Villy Søvndal. Blandt de 11 partnerskaber er der et samarbejde mellem en række biobaserede virksomheder og EU-kommissionen om at fremme biobaseret vækst og et initiativ til udvikling af standarder for energieffektivitet i industrimotorer, hvor der skønnes at være et meget stort potentiale for energibesparelser. Succes kræver langsigtet satsning Villy Søvndal beskriver 3GF’s rolle som en slags Kirsten Giftekniv, der skaber netværk mellem lande, virksomheder og forskning. Noget af det allersværeste er at få omsat politiske beslutninger til konkrete initiativer, hvor virksomheder deltager. Det er der, vi tror, at vi måske har fundet en unik form med 3GF, siger han.

Vækst- og eksportstrategi mangler at begejstre

Oktober 10, 2012 Børsen.

Eksporten trodser alle økonomernes dystre spådomme og de barske økonomiske realiteter i euroområdet. [...] Grundlæggende mangler der en konkret anerkendelse af de resultater, som danske virksomheder har præsteret under krisen, herunder ikke mindst virksomheder som medicinalvirksomheden Novo, slagterigiganten Danish Crown, vindmølleproducenten Vestas og pumpegiganten Danfoss, som lever en meget stor del af overskuddet på varehandlen. [...]

Global Green Growth
Eksemplet på den manglende begejstring for regeringens vækst- og eksportstrategi er det netop overstående Global Green Growth Forum - "3GF" for kendere – som har fundet sted i de seneste to dage i København med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som vært. I gårsdagens aviser var det kun dagbladet Information, som gad ofre tid på den stort anlagte internationale konference, om end der blandt konferencens temaer var en vigtig udenrigsøkonomisk dagsorden set med danske øjne.

Walk the Talk

Oktober 12, 2012 Børsen. Sektion: Executive, side 2

Gør som du prædiker – eller Walk the Talk – lyder en hyppig opfordring til ledere i erhvervslivet. I dagens Executive-interview fortæller Frans van Houten, topchef i Philips, efter halvandet år på posten om, hvordan bæredygtighed er et centralt element i Philips’ strategi, og om, hvordan meningsfuld innovation skal forbedre menneskers liv kloden rundt og gøre verden til et sundere sted at være. Frans van Houten besøgte København tidligere på ugen, hvor han var hovedtaler på konferencen Global Green Growth Forum, 3GF. Både her, og ved mødet med Børsen dagen efter, talte han engageret om betydningen af lederskab i både den offentlige og den private sektor, når det handler om at øge den bæredygtige innovation.

Den flyvende hollænder

Oktober 12, 2012 Børsen. Sektion: Executive, side 5.

Philips-koncernens øverste topchef, Frans van Houten, runder sit todages besøg i København af med at fortælle om Philips’ mange bestræbelser på at gøre verden til et bedre og mere bæredygtigt sted. … Frans van Houtens besøg på det danske kontor skyldes dels hans deltagelse i Global Green Growth Forum, 3GF, i København tirsdag, dels indvielsen af Philips’ ny istandsatte kontor i Sydhavnen. [...] "Det er krisetid, alligevel vinder vi markedsandele og er samtidig i stand til at reducere omkostningerne og blive mere profitable. I dag får vi nye produkter 40 pct. hurtigere på markedet, end det tidligere var tilfældet, så den nye tankegang er ved at bryde igennem, og det finder jeg meget inspirerende," siger Frans van Houten.

Dansk hjælp til verdens klima

Oktober 8, 2012 Jyllands-Posten, 1. sektion side 5.

[…] Når Mexico, Vietnam eller Sydafrika skal sætte gang i hjulene, men ikke ønsker at øge forbruget af olie, kul og gas, så kommer de og banker på døren i Danmark for at bede om hjælp. Derfor er Danmark ved at blive et grønt fyrtårn for mange lande, fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), der i de kommende to dage deltager i den store klima- og miljøkonference Global Green Growth Forum (3GF) i København.

Statsstøtte skal sætte skub i grøn omstilling

Oktober 10, 2012 Politiken, 1. sektion side 11.

Pilotprojekt skal hjælpe små og mellemstore virksomheder til grøn omstilling. Ny rapport har konkrete eksempler på, at det betaler sig. Mange store virksomheder er efterhånden begyndt at arbejde med grønne løsninger. Det kniber mere i de små og mellemstore virksomheder, som Danmark har så mange af. Derfor vil den statslige Fornyelsesfonden i de næste to år støtte grøn omstilling i ti små og mellemstore virksomheder, i håb om at andre vil tage ved lære af dem. […] Den nordiske rapport blev i går præsenteret af departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer ved et møde under Global Green Growth Forum, 3GF, hvor omkring 250 deltagere fra en række lande, virksomheder, tænketanke og ngo’er har været samlet i København i to dage for at diskutere, hvordan man fremmer offentlig-privat samarbejde om grøn vækst. »Det er vigtigt ikke bare at tale om regulering, men også om grønne forretningsmodeller som disse, der både fører til grøn omstilling og er profitable«, siger Michael Dithmer. Rapporten anbefaler bl.a. standarder og grønne offentlige indkøb som redskaber for at fremme grøn omstilling i erhvervslivet. Miljøminister Ida Auken (SF) understregede på mødet betydningen af grønne offentlige indkøb. I Danmark er de offentlige indkøb til 17 procent af BNP. […]

Thorning: Mere drøn på den grønne økonomi

Oktober 9, 2012 Sjællandske. Side 9.

Verden skal have langt mere fart på, hvis den globale økonomi skal blive grøn og bæredygtig. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag i København på en stor international konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum. Danmark er for andet år sammen med Sydkorea og Mexico vært for konferencen, som har til formål at bringe forskellige aktører sammen for at få dannet offentligt-private partnerskaber inden for grønne løsninger. I år er tre nye lande kommet med i partnerskabets inderkreds: Kina, Kenya og Qatar.

Thorning vil have mere fart på grøn økonomi

Oktober 9, 2012 Flensborg Avis. Side 21.

Verden bevæger sig alt for langsomt hen imod en grøn og bæredygtig økonomi. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går i København på den store internationale konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum, som Danmark for andet år er vært for sammen med regeringerne i Sydkorea og Mexico.

Thorning kræver mål for global grøn økonomi

Oktober 9, 2012 MetroXpress København. Side 4.

Verden skal have langt mere fart på, hvis den globale økonomi skal blive grøn og bæredygtig. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går i København på en stor international konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum. Danmark er for andet år sammen med Sydkorea og Mexico vært for konferencen, som har til formål at bringe forskellige aktører sammen for at få dannet offentligt-private partnerskaber inden for grønne løsninger. I år er tre nye lande kommet med i partnerskabets inderkreds: Kina, Kenya og Qatar.

Grønne visioner

Oktober 8, 2012 Frederiksborg Amts Avis. Side 5.

I denne uge er Danmark vært for det såkaldte Global Green Growth Forum, hvor ledere fra regeringer, virksomheder og internationale organisationer samles for at diskutere, hvordan det offentlige og de private kan arbejde sammen om omstilling til grøn økonomi. I går begyndte de første deltagere at tjekke ind i København.

Grøn handelsaftale med Sydkorea

Oktober 9, 2012 Skive Folkeblad. Side 16.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) sætter i dag sin underskrift på en ny grøn handelsaftale med Sydkorea i forbindelse med den store internationale konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum, der afholdes i København. Formålet med den grønne vækstalliance er at fremme det politiske, kommercielle og teknologiske samarbejde inden for grøn teknologi og grøn vækst mellem Danmark og Sydkorea.

Mere grøn handel med Sydkorea

Oktober 10, 2012 Frederiksborg Amts Avis. Side 3.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) satte i går sin underskrift på en ny grøn handelsaftale med Sydkorea i forbindelse med den store international konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum, der afholdes i København. Formålet med den grønne vækstalliance er at fremme det politiske, kommercielle og teknologiske samarbejde inden for grøn teknologi og grøn vækst mellem Danmark og Sydkorea.

Kinesisk energidelegation besøger Danmark

Oktober 17, 2012 Samsø Posten. Side 3.

Energi-øen Samsøs Birgit Holmboe var med til at tage imod i København og delegation tilbragte nogle timer på Samsø den sidste dag af opholdet den 8.-10. oktober 2012 i Danmark. Den kinesiske delegation var ledet af vice-minister Liu Qi fra den kinesiske National Energy Administration (NEA). Delegation deltog i Global Green Growth Forum i København, og benyttede opholdet til at besøge en række interessante energieksempler i Danmark.